6 smutsiga föremål i hemmet som man alltid glömmer att rengöra

glöm inte bort att rengöra smutsiga dörrhandtag

Även den mest dedikerade hemstädaren kan glömma att rengöra några av de mest uppenbart smutsiga föremålen i hushållet. Oavsett hur rent ditt hem verkar, kan du vara säker på att du delar dina tillhörigheter med kolonier av bakterier. Efter att ha läst den här artikeln vet du vilka som är de mest försummade platserna, och du kan bara påminna din lokala leverantör av städtjänster att vara särskilt uppmärksam på dem under nästa besök eller bara ha dem i åtanke nästa gång du städar på egen hand. Om du är i behov utav prisvärda städtjänster i Växjö, hör av dig till vår städfirma.

Smutsiga kökshandtag

Detta inkluderar kylhandtagen, ugnshandtaget och allt du rör vid medan du lagar något i köket. När du förbereder din favoriträtt som innehåller lite kött, är chansen stor att du oavsiktligt kommer åt kylskåpet eller liknande, åtminstone en gång. Då kommer du antagligen att röra vid ugnshandtagen, lådorna och så vidare. Som ett resultat blir alla dessa platser en grogrund för bakterier. Men lösningen är enkel, skrubba bara alla kökshandtag med en antibakteriell rengöring eller så kan du också använda en vinäger och vattenlösning. Valet är ditt.

Tandborstehållare – Viktigt att hålla rena

Håll tänderna rena och tandborsthållaren ännu renare. Låt oss erkänna det. De flesta människor rengör inte tandborstehållaren varje vecka, men man måste. Lyckligtvis är det här en enkel fix. Kör bara hållaren i diskmaskinen en gång i veckan. Det rekommenderas också att koka din tandborste i vatten i 2-3 minuter minst en gång i veckan under influensasäsongen.

Datortillbehör – Så rengör du dem

Några av de mest använda artiklarna i huset är tangentbordet och musen. Ingen tvättar händerna varje gång de berör dessa saker, men de är täckta med bakterier. Lyckligtvis finns det massor av rengöringsmedel för datortillbehör för rengöring på marknaden. Spraya bara lite rengöringsmedel på tangentbordet och musen och torka med en mikrofiberduk eller en pappershandduk en gång om dagen.

Ledstänger

Har du trappor med ledstänger i ditt hem? Självklart har du det. Rengör dem med en vit vinäger och varmvattenlösning och en pappershandduk. Rengör först med den fuktiga pappershandduken och polera sedan med en mikrofiberduk.

Ljuskontakter

Precis som allt annat på den här listan berörs ljusströmbrytare med smutsiga händer hela tiden. Du kan använda antibakteriell rengöring eller vatten och vinäger. Det är upp till dig.

Återanvändbara påsar – En bakteriehärd

Återanvändbara påsar är utmärkta; de håller miljön ren, och det är det perfekta alternativet till deras plast-syskon. Men de blir illaluktande och smutsiga med tiden, vilket indikerar att de samlar på sig bakterier. Kasta dem i tvättmaskinen så blir de som nya.

Det här är sex av de mest försummade föremålen i hemmet som du bör tänka på en extra gång innan du hoppar över dem under nästa rengöringsprojekt. De små detaljerna gör en stor skillnad, så var uppmärksam på de problematiska områdena och lev ett hälsosammare liv utan bakterier.